FAQ

In geval van een dedicated hosting heeft u de beschikking over een volledige server welke alleen door u gebruikt word en dus niet gedeeld word zoals met shared hosting of een Virtual Private Server. Met een dedicated server krijgt u volledige toegang op het hoogste niveau. Een dergelijke oplossing word vaak ingezet indien u veel websites heeft, een grote website met veel bezoek heeft of wanneer u specifieke software wilt hosten voor u of uw bedrijf.

Bij iedere dedicated server levert Serverion enkele standaard onderdelen. <br /> - Aansluiting op APC reboot switch om zelf uw servers te kunnen herstarten op afstand.<br /> - Gratis 30 minuten hands-on systeembeheer per maand, tijdens kantooruren binnen 1 uur<br /> - Realtime dataverkeer statistieken uitgelezen met Cacti en SNMP<br /> - 1000 Mbit internet uplink (Gbit) verbinding, volledig op Cisco netwerk

Een domeinnaam is een unieke naam die bestaat uit 2 elementen, de naam zelf en de extensie. De extensie kan van een land zijn zoals .nl voor Nederland of een universele extensie zoals .shop voor internetshops. Op deze manier vind u een selectie van de door ons aangeboden extensies. Wij kunnen iedere gewenste (bestaande) extensie registreren ongeacht of deze vindbaar is op deze pagina. Indien je een domeinnaam wilt registreren die niet op deze pagina staat, neem dan contact met ons op via info@serverion.nl.

Op deze pagina tref je een tool welke controleert welke domeinnamen vrij zijn. Als je de naam invoert en een extensie kiest controleert ons systeem of het domeinnaam vrij is om te registreren of reeds door iemand anders is vastgelegd. Het kan zo zijn dat een domeinnaam geregistreerd is door een ander maar dat deze het domein verkoopt, hier in kunnen wij kosteloos bemiddelen. Indien je een domeinnaam zelf in bezit hebt en naar ons wenst te verhuizen, voer dan bij het bestellen van het domein het verhuistoken in welk opgevraagd kan worden bij de huidige registrar.

Een domeinnaam is slechts een unieke naam op internet waar diverse mogelijkheden mee zijn. Om te zorgen dat er een webwinkel of een website zichtbaar word op je domeinnaam of wanneer je bijvoorbeeld een email adres wenst te gebruiken van je domeinnaam moet je een hostingpakket hebben. Op de pagina webhosting kan je de verschillende pakketten bekijken. Heb je hulp nodig met het kiezen van een goede hosting oplossing, neem dan contact met ons op.

Magento is een webbased applicatie die net even wat meer nodig heeft dan een standaard hosting pakket. Een voorbeeld hiervan is dat er bepaalde PHP5 modules geladen dienen te worden en de server geoptimaliseerd dient te worden voor optimale prestaties. Magento hosting is een dienst waarbij wij zorgen dat uw winkel 24 uur per dag, supersnel te bereiken is en ook nog eens volledig gebackupped word.

Alle servers zijn gehuisvest in Nederlandse datacentra voor optimale internet snelheid, 1x per 24 uur een volledige backup van alle data zowel database als bestanden, Pre-installed Magento Shop voor alle klanten, alle nodige (PHP/SQL) modules voor Magento, automatisch online Magento updaten, meerdere domeinen of shops koppelen en alle hosting servers zijn Magento geoptimaliseerd.

Als reseller van Serverion krijgt u alle vrijheid om uw ingekochte dataverkeer en webruimte in te delen over meerdere domeinnamen voor u of uw klanten. Tevens bepaald u alle instellingen, opties en prijzen welke u naar uw klant kunt berekenen, u heeft absolute vrijheid hierin. Deze manier van hosting zorgt er voor dat u uw diensten pakket makkelijk kunt uitbreiden, u bent het hosting bedrijf en verkoopt hosting aan uw klanten.

Met de webhosting pakketten van Serverion kunt u makkelijk uw website publiceren op het internet. Er zijn verschillende pakketten aanwezig voor zowel particulieren als bedrijven. De prijs word bepaald door de beschikbare ruimte voor uw website en de hoeveelheid dataverkeer. Er worden geen setup kosten berekend en uw hosting pakket is binnen enkele uren online en klaar voor gebruik (tijdens kantooruren).

U plaatst uw bestanden op uw website via FTP, het zogeheten File Transfer Protocol. Er zijn verschillende FTP Clients te downloaden waarmee u uw bestanden van uw computer kunt 'uploaden' naar uw webruimte op onze server. Indien u hulp nodig heeft staan wij voor u klaar om u kosteloos te helpen met het plaatsen van website.

Facturatie webhosting pakketten altijd per 12 maanden en alle prijzen zijn exclusief 21% BTW. Linux Hosting maakt gebruikt van DirectAdmin, Windows Hosting Plesk Control Panel. Terugzetten van een backup (indien aanwezig) alleen mogelijk naar vorige dag, kosten eenmalig € 25,00, overschrijding dataverkeer € 0,10 per GB.

Een 'Virtual Private Server' is een virtuele computer. De basis van een VPS is een krachtige (hardwarematige) server welke softwarematig opgesplitst word in meerdere virtuele servers met elk een eigen besturingssysteem, gereserveerde processorkracht en eigen geheugen. Deze virtuele servers werken dus fysiek op 1 computer maar werken volledig onafhankelijk van elkaar. Zo kan Windows 2003 naast bijvoorbeeld RedHat Linux werken op dezelfde hardware. De losse Virtual Private Servers kunnen dus ook afzonderlijk van elkaar herstart worden zonder dat de andere servers daar last van hebben.

Een Virtual Private Server is voor mensen die te groot zijn voor een reseller pakket maar nog net te klein voor een volledige eigen dedicated server. Een optimale verdeling van de hardware zorgt voor lagere kosten per virtuele server en iedere klant heeft volledige rechten over zijn eigen server, dus volwaardig root/admin account. De gegarandeerde snelheid per gebruiker is makkelijk uit te breiden en te upgraden.

Standaard inbegrepen bij een Virtual Private Server: Realtime dataverkeer statistieken, VPS Control Panel, 1000 Mbit Traffic internet connectie en Reverse DNS.